Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek
  • 3 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil ve siyah zeytin
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet ekmek hamuru

YAPILIŞI

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Bir kapta doğranmış zeytinleri ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırın. Ekmek hamurunu, bir zemin üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamurun üzerine, kenarlarından 1'er cm boşluk kalacak şekilde zeytinli karışımı döküp yayın. Hamuru uzun olan bir kenarından diğer kenarına doğru rulo şeklinde sarın. Rulonun kenar boşluklarını (iki ucunu) altına doğru kıvırıp, yağlanmış tepsiye koyun. 200 derece fırında üzeri kızarana dek 25 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN