Sofra

SELDA TOPTAŞ

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram un
    15 gram (1 paket 10 gram)
    maya
    100 gram pudra şekeri
    3 adet yumurta
    1 çay kaşığı vanilya ekstratı
    200 ml süt
    200 gram oda sıcaklığında tereyağı
    175 gram kuru yaban mersini
    100 gram kuru üzüm
    85 gram (1 paket 80 gram)
    beyaz çikolata
    Bir tutam tuz
    Üzeri için:
    Kayısı reçeli,
    file badem
Un, maya, tuz ve pudra şekerini derin bir kabın içinde karıştırın. Yumurtaları bir kaseye kırıp, çırpın ve vanilya ekstratını ekleyip tekrar karıştırın. Sütü kaynatıp ılıttıktan sonra yumurtayla birlikte kuru karışıma ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar kabarması için bekletin. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kabarmış hamura ekleyip iyice yoğurarak yedirin. Yine üzerini örterek 1 saat kadar kabarmasını bekleyin. Son olarak yaban mersini, kuru üzüm ve rendelenmiş ya da küçük doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyip tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba yayıp, yarım saat kadar üzeri örtülü şekilde bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi esmerleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine bir fırça yardımıyla kayısı reçeli sürüp, file badem ile süsleyin.