Sofra
Beş çayınıza eşlik edecek bu enfes kekin yapımı da çok pratik!

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı toz şeker
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı su
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık
    3 çorba kaşığı kakao
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    2 dal nane yaprağı
Toz şeker ve yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Üzerine sıvıyağ ve suyu ilave edin. Ceviz, fındık, kakao ve vanilyayı da karışıma katın. Kabartma tozunu una ekleyip harca ilave edin. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Krem şantiyi sütle çırpıp kek soğuduktan sonra ortasına koyun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.