Sofra

16 Adet

MALZEMELER

    Kek için: Yarım su bardağı kakao
    1 su bardağı sıcak su
    2 adet yumurta, 1 su bardağı süt
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Bir buçuk su bardağı toz şeker
    İki buçuk su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Yarım çay kaşığı tuz
    Yarım su bardağı frambuaz reçeli
    Krema için:
    300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
    1 paket krem şanti
    Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Kakaoyu sıcak suyun içine katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Karıştırma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakao karışımını koyup, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu, yumurtalı karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hale gelene kadar mikser veya çırpıcı ile çırpın. Reçeli ilave edip hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için soğuk kremayı ve toz krem şantiyi bir kaba alıp, kabarana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın. Frambuaz reçelini ilave edin ve hafifçe karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğuyan keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.