Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1.5-2 adet Trabzon hurması
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 su bardağı un
    Yarım tatlı kaşığı muskat
    Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
    1 tatlı kaşığı tarçın
    110 gram tereyağı
    Yarım su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı esmer şeker
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı kefir
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    Yarım su bardağı damla çikolata
Öncelikli olarak Trabzon hurmalarını püre yaptıktan sonra fırını 175 derecede ısıtın. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, muskatı, toz karanfili, tarçını karıştırarak tümünü eleyin. Tereyağı ile toz şekeri ve esmer şekeri mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın. Ardından yumurtayı ilave ettikten sonra unlu baharat karışımının yarısını ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Kefiri de ilave ettikten sonra unlu baharat karışımının kalan diğer yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak rendelediğiniz portakal kabuğu ile çikolatayı katın. 20x20 cm ebatındaki bir kalıbı yağladıktan sonra hamuru kalıba boşaltın ve 50-60 dakika pişirin.