Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    10 adet kuru incir
    1 su bardağı su
    125 gram tereyağı
    2 çay kaşığı tarçın
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    Bir buçuk su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    Yarım kahve fincanı pudra şekeri
Öncelikle, incirleri 1 su bardağı suda haşlayıp, küçük doğrayın. Bir tencerede incir, 1 su bardağı su, tereyağ ve tarçını koyu bir kıvam alana dek pişirin. İyice suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri çırpın, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. İncirli karışımı ve iri dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önce 170 derece fırında 15 dakika, daha sonra 140 derece fırında kabarana dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip, dilimleyerek servis yapın.