Sofra
Meyveli, çikolatalı ve kuru yemişli tarifleriyle yemeğe alışkın olduğumuz keki, kabakla hiç denediniz mi? Merak edenler için kabaklı ve antepfıstıklı kek tarifi...

8 Porsiyon

MALZEMELER

    1 adet küçük boy kabak

    50 gram kabuksuz antepfıstığı

    3 adet yumurta

    Bir buçuk su bardağı tozşeker

    1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı sıvıyağ

    4 çorba kaşığı hindistancevizi

    1 çorba kaşığı rendelenmiş

    portakal kabuğu

    İki buçuk su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

Kabağı temizleyip ince rendeleyin. Yumurta ve şekeri geniş bir kaba alıp mikserle 5 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, hindistancevizi, portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu ekleyip 10 dakika daha çırpın. Kabak ve antepfıstığı ekleyip bir çatalla karıştırın. Harcı içi yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.