Nektarinli Kek Tarifi

Yaz sıcaklarına mola vermiş biraz serinlemişken çayınızın yanına çok yakışacak bir tarife ne dersiniz? Peki nektarinli kek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla nektarinli kek tarifi..
Nektarinli Kek Tarifi
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:



3 su bardağı un



Bir buçuk paket kabartma tozu



2 paket vanilya



1 çay kaşığı tarçın



4 adet yumurta



Bir buçuk su bardağı tozşeker



Bir tutam tuz



1 su bardağı sıvıyağ



1 su bardağı süt



3-4 adet nektarin


YAPILIŞI

Öncelikle un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kaba eleyin. Yoğurma kabına aldığınız yumurta ve tozşekeri mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip, mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edin. Ayrı kaba elediğiniz un karışımını yavaşça ilave ederek, bir yandan da tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına, hazırladığınız kek karışımını boşaltın. Kabuklarıyla elma dilimi şeklinde doğradığınız nektarinleri karışımın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Piştikten sonra keki tel ızgara üzerine alıp, soğutun.
SON DAKİKA