Çekme makarna

Çekme makarna
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un (esmer un)
1 çay kaşığı tuz
Su

Üzerine:
İzmir tulum peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Unu derin bir kaba eleyin. İçine tuzu ilave edip, su ekleyerek katı bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru beş adet bezeye ayırın. Her parçayı parmak kalınlığında inceltip, 2 cm boyunda küçük parçalara ayırın. Kesilen küçük hamurların üstüne, üç orta parmağınız ile bastırarak, öne doğru çekin. İçi boş hamurlar elde edin. Hepsi bitince, bir tencerede su kaynatıp, içine tuz atın. Makarna gibi haşlayın. Makarnanın suyunu süzün (süzdüğünüz suyu sonrasında tarhana çorbasında kullanabilirsiniz) Süzülen makarnayı servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş tulum peyniri ekleyin. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Makarnaya ilave edip, karıştırın.

PÜF NOKTASI

Çekme makarna Foçalılar’ın geleneksel lezzetidir. Özel günlerde, bayramlarda, çocukların özlemle beklediği bir yemektir. Çünkü içine bozuk para konulur (kaynatılarak temizlenmiş). Paralar o gün kime çıkarsa, günün şanslısı odur.
SON DAKİKA