Chinese Dumpling

Chinese Dumpling
  • 25 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Alkollü
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için:
İki buçuk su bardağı un
Bir buçuk tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sıvıyağ

İç malzemesi:
1 adet pırasa
3 dal taze soğan
350 gram tavuk kıyması
1 adet rendelenmiş taze zencefil
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beyaz şarap
Tuz ve beyazbiber
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı susamyağı

YAPILIŞI

HAMUR için önce kuru mayayı, 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte çok az ılık suyun içinde karıştırarak çözün. Kabarması için bekleyin. Kabaran mayayı un, kabartma tozu ve ılık suyla karıştırıp yoğurun. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için pırasanın beyaz kısmı ve taze soğanı çok ince kıyın. Tavuk kıyması, pırasa, taze soğan, zencefil, soya sosu, beyaz şarap, tuz, beyaz biber, tozşeker, susamyağı ve suyu karıştırın. Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur bezelerini düz bir zeminde 7-8 cm çapında merdaneyle açın. Hamurlara iç malzemesinden koyup bohça şeklinde kapatın. Buharda 8 dakika pişirdikten sonra soya sosu ile birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN