Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg erişte
    1 adet et suyu tableti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 kahve fincanı dolmalık fıstık
    1 kahve fincanı kuşüzümü
    1 çay kaşığı kuru nane
    Tuz
    karabiber
    Üzerine:
    200 gram dil peyniri
Et suyu tabetini suda eritin ve kaynatın (1 su bardağı erişteye, 3-4 su bardağı su olacak şekilde). Erişteyi ekleyip haşlayın. Sonra süzün. Bu arada ayrı tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Fıstığı çok az pembeleşene dek kavurun. Ardından üzümü ekleyip, 3 dakika daha kavurun. aşladığınız erişteyi de kleyip, iyice harmanlayın. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyin. Erişteyi bir fırın kabına boşaltın. Üzerine ince dilimler şeklinde dil peynirini dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.