Köfteli Mantı

Köfteli Mantı
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet ekmek hamuru

Kızartmak için:
Sıvıyağ

İçi için:
400 gram dana ve kuzu
karışımı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber

Üzerine:
4 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber

Servis için:
2 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI

EKMEK hamurlarından birini elinizin içine koyup, yumru şeklinde sıkın ve çıkan küçük hamur parçasını kaşıkla alıp, kızdırılmış sıvıyağa atıp, kızartın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, küçük köfteler yapın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızarttığınız hamurlardan birini, tamamen ikiye ayırmadan ortasından yarısına kadar kesin ve içine köfte koyun. Hamur ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edin. Mantıyı servis tabağına alın ve üzerine et suyu gezdirin. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp, üzerine dökün. Tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN