Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram yağsız dana kıyması
    1 paket penne (kalem) makarna
    1 adet orta boy soğan
    1 paket krema
    1 demet taze fesleğen
    4 diş sarmısak
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı köri
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kimyon
    1 dilim ufalanmış ekmek
    Tuz

    Üzerine:
    Rendelenmiş parmesan peyniri
Soğanı rendeleyin. Kıyma ve diğer malzemeyi de ekleyerek iyice yoğurun. Elinizde ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, az un serpilmiş bir tepsiye koyun. Makarnayı, tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bu arada bir fırın tepsisini yağlayıp, köfteleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızaracak şekilde pişirin. Makarnayı süzdükten sonra yine tencereye alın. Çok hafif zeytinyağında ince kıyılmış sarmısağı ve fesleğeni flöyle bir kavurup, makarnayı ve kremayı ilave edip karıştırın. Köfteler pişince, derince bir karıştırma kabında, köfte ve makarnayı karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın.