1 demet kuşkonmaz
Yeteri kadar su
15 adet lazanya yaprağı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
3 adet domates
2 çorba kaşığı kapari, tuz
Üzerine:
Rendelenmiş parmesan peyniri
Kuşkonmazların alt kısmından 3-4 parmaklık sert bölümünün kabuklarını sebze soyacağı ile soyun. Kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika haşlayın ve soğuk ya da buzlu suda 5 dakika bekletin. Sudan alıp 3 parmak büyüklüğünde doğrayın. Lazanyaları 5 dakika soğuk suda bekletin. Yumuşadıktan sonra istediğiniz şekilde kesip, kaynayan tuzlu suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kıyılmış sarmısak ve doğranmış domatesi hafifçe soteleyin. Üzerine kuşkonmaz ve kapariyi ekleyin. Birkaç dakika çevirip ocaktan alın. Kuşkonmazlı harcı makarnaya ekleyip harmanlayın. Rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.