Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    6 su bardağı un
    3 adet yumurta
    İki buçuk su bardağı soğuk su
    Tuz
    İçi için:
    200 gram kıyma
    1 adet küçük boy soğan
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Haşlamak için:
    6 su bardağı su
    Tuz
    Üzeri için:
    3 su bardağı yoğurt
    4-5 diş dövülmüş sarmısak
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tozbiber
Hamuru için, unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları, suyu ve tuzu koyarak sert
bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 bezeye ayırın ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Derin bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın. Her bir bezeyi yufka büyüklüğünde açın. Yufkaları önce enine sonra boyuna küçük kare parçalar elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz küçük karelerin ortasına parmağınızla kıymalı harçtan koyup, karelerin 4 köşesini birleştirerek kapatın (üçgen de yapabilirsiniz). Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Yağda kızdırılmış toz kırmızıbiber gezdirerek sıcak servis yapın.
ETİKETLER