Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
    2/3 su bardağı nohut
    4 su bardağı su
    Yarım paket hazır mantı (225 gram)
    Sos için:
    250 gram yoğurt
    3-4 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz
    Kırmızıbiber

1 HAŞLANMIŞ tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.

2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.

3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.