Özbek Mantısı

Özbek Mantısı
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Dünya Mutfağı
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için:
1 kg un
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Bir tutam tuz

Harç için:
1 kg kıyma
5 adet soğan
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

1 UN, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.

2 Harç için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.

3 Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. İri kareler şeklinde kesip kenara alın. Bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın. Her karenin ortasına kiraz domates büyüklüklünde harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin.

4 Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Buharlı pişirme tencereniz yoksa, mantıyı geniş delikli bir süzgece yerleştirip, süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin içine oturtarak da pişirebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN