MALZEMELER
Makarna için: 6 su bardağı un
4 adet yumurta
4 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
2 çorba kaşığı tereyağı
120 gram tavuk jambon
3 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı rendelenmiş
parmesan peyniri
Sosu için:
1 kg domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal fesleğen
Yeteri kadar su
1 su bardağı krema, tuz, karabiber
Üzeri için:
Parmesan peyniri
UN, yumurta, yumurta sarısı, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Biraz su ilavesiyle yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğurun. Diğer yanda iç malzemeyi hazırlamak için, tereyağını tavada eritin. Jambonları ince doğrayarak tavaya ilave edin. Galeta unu ve parmesan peynirini ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölerek ayrı ayrı incecik açın. Birinci hamuru tezgaha yerleştirerek iç malzemeyi aralıklarla yerleştirin. İkinci hamuru birincinin üzerine kapatarak, çay bardağıyla yuvarlaklar kesin. Sosu hazırlamak için, bir kapta su kaynatarak domatesleri on saniye batırıp çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı ince doğrayarak zeytinyağında kavurun. Fesleğen, domates ve 2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 1 saat pişirin. Blenderden geçirin. Sosu tavaya alarak yeniden kaynatın. Krema, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız hamurları tuzlu suda haşlayın. Sosun bulunduğu tavaya alarak karıştırın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine rendelediğiniz parmesan peynirini serperek servis yapın.