Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet bostan patlıcanı
    1/4 paket spagetti
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2-3 çorba kaşığı
    lor peyniri
    1 adet soğan
    4 adet domates
    1 dal kıyılmış fesleğen
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz, karabiber, pulbiber
PATLICANLARIN saplarını kesip, ince olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Izgaraya dizip üzerine zeytinyağının yarısını gezdirin ve renkleri değişene kadar pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Lor peyniri ile karıştırıp kenara alın. İnce kıyılmış soğanı kalan zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin. Fesleğen ilave edip ocaktan alın. Patlıcan dilimlerinin üzerine önce makarna, sonra domates sos koyun. İki ucunu ortada birleştirip açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Bütün patlıcan dilimlerini bu şekilde hazırladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra servis yapın.