Sebzeli Domates Soslu Rigatoni

Sebzeli Domates Soslu Rigatoni
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Doğum Günü, Yılbaşı, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket rigatoni



2'şer adet patlıcan ve kabak



1 çay bardağı mısır unu



2 adet yumurta



Yarım su bardağı zeytinyağı



150 gram kaşar peyniri



Yeteri kadar su



1 çay kaşığı+ bir tutam tuz



Domates sos için:



Yarım su bardağı zeytinyağı



2 adet büyük boy soğan



Bir buçuk kg domates



10 adet fesleğen yaprağı



3 adet defne yaprağı



1 tatlı kaşığı tuz



Pazı topları için: 500 gram pazı



2 adet çırpılmış yumurta



1 diş dövülmüş sarmısak



100 gram ufalanmış ekmek içi



50 gram rendelenmiş kaşar peyniri



Bir tutam muskat, 1 çay kaşığı tuz



1 su bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI

Domates sos için zeytinyağı ve kıyılmış soğanı tencereye alıp 5 dakika pişirin. Kabukları soyulup, doğranmış domates, kıyılmış fesleğen, defne yaprağı ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp, defne yapraklarını çıkarın. Pazı topları için pazıyı tuzlu suda 2 dakika haşladıktan sonra süzün. Suyunu sıkın ve kurulayın. Daha sonra küçük doğrayın. Bir kâseye alıp zeytinyağı hariç tüm malzemeyi ekleyin. Karıştırıp erik büyüklüğünde küçük toplar yapın. Isınan zeytinyağında 3 dakika pişirip kağıt havlu üzerine çıkarın. 12 adedini ayırıp kalanını daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırın. 3 Patlıcan ve kabakların kabuklarını temizleyin. Önce enlemesine ikiye kesip sonra boylamasına yarımşar cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Ayrı bir yerde mısır unu ile bir tutam tuzu karıştırın. Başka bir kaba çırpılmış yumurtayı koyun. Patlıcan ve kabak dilimlerini önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın zeytinyağında önlü arkalı 3-4 dakika pişirin. Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarın. Rigatoni'yi 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 6 dakika pişirip suyunu süzdürün. Büyük bir fırın kabına sıra ile domates sos, rigatoni, patlıcan, kabak, 6 adet pazı topu ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını yerleştirin. Daha sonra kalan rigatoni, pazı topları, patlıcan, kabak, domates sos ve kaşar peynirini yerleştirin. Arzuya göre üzerine patlıcan dilimleri dizebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın
BİZE ULAŞIN