Sebzeli Etli Makarna (Japchae)

Sebzeli Etli Makarna Japchae
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Dünya Mutfağı
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket pirinç makarnası
4 dilim dana bonfile,
5 adet mantar
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet kıyılmış sarmısak
2 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı
4 dal irice doğranmış taze soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1/3 bağ haşlanmış ıspanak
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 adet havuç,
1 adet doğranmış soğan
1 adet pişmiş yumurta,
tuz, karabiber

YAPILIŞI

MANTARLARI 15 dakika suda dinlendirip, doğrayın. Eti dilimleyip, mantar, soya sosu, tozşeker, sarmısak, 1 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, soğan ve biberle harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde ıspanağı, kalan 1 tatlı kaşığı susam yağı çekirdeği ve tuzla harmanlayın. Makarnayı 8 dakika haşlayın. Soğuk su ile yıkayıp süzün. Havuç, soğan, ıspanak ve makarnayı pişmekte olan ete ekleyin.
Sebzeler pişince, dilimlenmiş yumurtayı ilave edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Susam serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Not: Kore’nin sevilen yemeklerinden biri olan Japchae, Kare yemekleri ile yeni tanışanlar için mükemmel bir seçimdir.
SON DAKİKA