Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı domates salçası
    10 su bardağı kemik suyu
    10 su bardağı su
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    3 adet turunç, tuz

    Hamuru Için:
    4 su bardağı un,
    1 adet yumurta Aldığı kadar su,
    1 tutam tuz

    İç Malzeme Için:
    400 gram kıyma
    1 adet büyük boy soğan
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı karabiber, tuz

    Üzeri İçin: Nane

İç malzeme için kıyma, kıyılmış soğan ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan nohut büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın ve kenara alın. Hamur için un ve tuzu harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtayı kırın ve kenarlardan ortaya doğru azan azar un alarak karıştırın. Kulak memesinden daha sert olacak şekilde hamur elde edene dek yavaş yavaş su ilave edin ve yoğurun. Hamuru unlu düz zeminde ve merdane yardımıyla açıp, mantı hamuru boyutunda kare şeklinde kesin. 1 adet hamurun ortasına iç malzeme koyup, iki ucu karşılıklı kapatıp üçgen elde edin. Sonra boşta kalan iki ucu tersten birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ekleyip bir iki çevirin. Üzerine 1/2 su bardağı kemik suyu ve 1/2 su bardağı su ilave edip 5 dakika pişirin. Kalan su ve kemik suyu, nohut, turunç suyu ve tuzunu katarak 10 dakika kaynatın. Şiş börekleri ekleyip kontrol ederek yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.