Hamuru için:
2 demet taze soğanın yeşil kısımları
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı su
Yeteri kadar un
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için:
1 demet kıyılmış taze soğan
Bir buçuk su bardağı beyaz peynir ya da lor
2 adet yumurta
Karabiber
Sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 dal taze soğan
Pulbiber
Taze soğanı ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyin ve ovalayarak suyunu çıkarın. Soğanları elinizle sıkarak, çıkan suyu alın. Soğan suyuna zeytinyağı, su ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar un katarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan soğanın üzerine peynir, yumurta ve karabiber ekleyip, karıştırın. Dinlenen hamuru iki parçaya bölün. Bir parçasını unlu tezgahta açıp, küçük kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına soğanlı harçtan koyun. Karşılıklı iki kenarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Mantıları kaynayan tuzlu suya atıp, 10 dakika haşlayın. Süzüp servis tabaklarına alın. Sos için ince kıyılmış taze soğanı tereyağında bir-iki dakika soteleyin. Pulbiber ekleyip, mantının üzerine gezdirdikten sonra servis yapın