Susuz Mantı

Susuz Mantı
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su
Tuz
İçi için:
150 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı margarin
Sosu için:
1 kase yoğurt
4 diş sarmısak
Pulbiber

YAPILIŞI

UNU eleyip, tuz ve ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. İç harç için kıyma, soğan, karabiber ve tuzu karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru 10 bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip açtığınız hamurların üzerine sürün. Üst üste koyup merdane ile açın. Yufkadan arzunuza göre kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harçtan içlerine doldurup bohça gibi kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp sarmısaklı yoğurt ve pulbiberle servis yapın.
BİZE ULAŞIN