Yumurtalı Tagliatelle

Yumurtalı Tagliatelle
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım paket tagliatelle
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
5 kök ıspanağın yaprakları
Bir tutam tozşeker
6 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet yumurta
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Ispanak yumuşayınca tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Şöyle bir karıştırıp haşlanmış makarnayı tencereye ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle ya da bir çatal yardımı ile döndürerek makarna yuvaları hazırlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin (makarna yuvalarının ortasının açık kalmamasına dikkat edin). Daha sonra orta kısımlarına rendelenmiş parmesan peyniri koyun. Her yuvanın üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar pişene kadar tutun. Fırından alıp servis yapın.
BİZE ULAŞIN