Bisküvili Kabak Pastası

Bisküvili Kabak Pastası
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
Üye Tarifi

MALZEMELER

10-15 dilim kabak tatlısı
Yarım paket petibör büsküvi
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım poşet krem şanti

Ayrıca:
2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

YAPILIŞI

Kabak tatlısı çatalla ezilerek püre haline getirilir. İçine kırılmış bisküvi ve ceviz eklenip karıştırılır. Kalıba dökülerek kaşıkla bastırılır. Un, nişasta, şeker ve süt karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilip soğutulur. Toz kremşanti eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır, kabak püresinin üzerine yayılır. Yulaflı bisküviler ve tereyağı robotta çekilerek un haline getirilir ve kalıba dökülüp kaşıkla bastırılır. Kalıbın üzeri kapatılarak buzdolabında bir süre dinlendirilir. Servis tabağına ters çevrilip kalıptan çıkarılır, dilimlenerek servis yapılır.

PÜF NOKTASI

Kelepçeli kalıp kullanacaksanız, en alta yulaflı bisküviler, ortaya krema, en üste kabak püresi gelecek şekilde yerleştirin.
BİZE ULAŞIN