Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Üç buçuk çorba kaşığı margarin
    3 su bardağı toz şeker + 1/4 su
    bardağı toz şeker
    3 adet yumurta
    1 paket vanilya
    2 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    5 çorba kaşığı su
    Bir buçuk su bardağı hindistancevizi
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Bir buçuk su bardağı çilek
Margarin, toz şekerin yarısı, 1 adet yumurta ve vanilyayı çırpın. Una daha sonra süt ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 24 cm'lik ortası delik kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Fırından aldığınızda 3-4 dakika, kalıbın içinde dinlendirin. Daha sonra kalıbı ters çevirip çıkartın. Kalan toz şekeri suyla birlikte eriyene kadar kaynatın. Hindistancevizi ve limon suyunu ekleyin. Ayrı bir yerde, kalan 2 adet yumurtanın akını çırpın. Daha sonra hindistancevizli karışıma ekleyip hafifçe karıştırın. Pastanın üzerini bu karışımla sıvayın. Çilekleri pastanın ortasına yerleştirip servis yapın.