Kakaolu pasta

Kakaolu pasta
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

2 su bardağı+2 kahve fincanı süt

1 paket vanilya

3 çorba kaşığı tepeleme kakao

2 su bardağı+2 kahve fincanı benmari usulü eritilmiş margarin

2 su bardağı+6 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:1 su bardağı süt



Çikolatalı krema için:

1 su bardağı krema

200 gram bitter çikolata

1 paket vanilya



Süslemek için:

Çilek ve hazır çikolata ruloları


YAPILIŞI

Öncelikle çikolatalı kremayı hazırlayın. Bunun için kremayı kaynatmadan ısıtın. Parçaladığınız çikolatayı ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya ilave edip, mikserin hızlı devriyle çırpın. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Kek için yumurta ve tozşekeri mikserle çırpıp, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyin. İçinden 2 su bardağı+2 kahve fincanı karışımı alıp buzdolabında dinlendirin. Eritilmiş margarini, unla birlikte yumurtalı karışıma ilave edin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdanla kontrol ederek pişirin. Kek ılıkken, buzdolabından aldığınız diğer karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Kek soğuyunca enlemesine 2 veya 3'e bölün. Kek parçalarını sütle ıslatın. Aralarına ve üzerine bir gece önceden hazırladığınız kremayı sürün. Çikolata ruloları ve çilekle süsleyip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Dilediğiniz kat miktarına göre aynı işlemi tekrarlayarak fotoğraftaki gibi çok katlı pasta da hazırlayabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN