Sofra
Şeker ve kremanın nefis buluşması karamel...

AYŞE ÜNAL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Kek için:
    4 adet yumurta
    4'er çorba kaşığı toz şeker ve un
    2 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı su
    1'er paket kabartma tozu ve vanilya

    Arası için:
    200 ml krema
    1'er paket sütlü ve bitter çikolata

    Üzeri için:
    1 su bardağı toz şeker 200 ml krema

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve su ilave edip iyice karıştırın. 20-22 cm çapında yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp, 5 dakika dinlendirin. Enlemesine ikiye kesip kenara alın. Arası için kremayı ısıtın. Çikolataları ekleyip, eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra iki parça kekin arasına kremalı çikolata sürüp üst üste kapatın. Üzeri için toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte eritin. Eriyip rengi sararınca krema ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındığında kekin üzerine gezdirin. Servis tabağına alıp bütün veya dilimli olarak servis yapın.