Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet kedidili bisküvisi
    2 çorba kaşığı limon suyu
    4 adet muz
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket muz jölesi
    1 su bardağı sıcak su
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı kakao
    Süslemek için:
    2 çorba kaşığı kakao
    2 adet çilek
    1 dal nane
Limon suyu ile muzları ezin. Üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve kenara alın. 1 su bardağı kaynar su ile muz jölesini hazırlayıp ezilmiş muzlara ilave edin. 1 paket krem şantiyi sütle çırpın. Sütle çırpılmış krem şanti ve 2 çorba kaşığı kakaoyu da karışıma ekleyin. Kedidili bisküvilerini arkalı önlü suda ıslatın ve kırmadan harca katın. İstediğiniz bir kalıba bu harcı döküp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin. Kalıbı bir tabağa ters çevirin. Üzerine kakao serpin. Çilekleri ince ince dilimleyip çiçek şeklinde tatlının üzerine yerleştirin. Nane sapı ile çiçeğin yapraklarını oluşturup servis yapın.