Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg kiraz
    1 su bardağı vişne likörü
    125 gram kakaolu bisküvi
    1 çay kaşığı tarçın
    60 gram margarin
    400 gram labne peyniri
    200 ml krema
    4 çorba kaşığı tozşeker
    80 gram beyaz çikolata
    80 gram sütlü çikolata
    160 gram bitter çikolata
    4 adet yaprak jelatin
    1/3 su bardağı sıcak su

Kirazların çekirdeklerini çıkarıp, vişne liköründe bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı toz şeker ile çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Her birine ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.