Lımonlu Pasta

Lımonlu Pasta
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Tabanı İçin:

2 paket yulaflı bisküvi

3 çorba kaşığı tereyağı



Muhallebisi İçin:

4 su bardağı süt,

5 çorba kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı tepeleme un

2 çorba kaşığı tepeleme nişasta

1 paket vanilya



Üzeri Için:

1/2 su bardağı limon suyu

1/2 su bardağı su,

4 çorba kaşığı tozşeker

1 adet yumurta sarısı

2 tatlı kaşığı tepeleme nişasta



Süslemek İçin: Limon dilimleri ve nane


YAPILIŞI

Pasta tabanı için bisküvileri un kıvamına gelene kadar rondoda çekin. Eritilmiş tereyağını da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Orta boy kelepçeli bir kalıbın tabanına pişirme kağdı serin. Üzerine bisküvili karışımı döküp bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın. Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencereye alıp, topak kalmayana dek karıştırın. Orta ateşte yanan ocağa oturtup kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Muhallebinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra pastanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup kaynayana kadar pişirin. Daha sonra muhallebinin üzerine dökün ve yeniden buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerini ince dilimlenmiş limon ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN