Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tabanı İçin:
    2 paket yulaflı bisküvi
    3 çorba kaşığı tereyağı

    Muhallebisi İçin:
    4 su bardağı süt,
    5 çorba kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı tepeleme un
    2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
    1 paket vanilya

    Üzeri Için:
    1/2 su bardağı limon suyu
    1/2 su bardağı su,
    4 çorba kaşığı tozşeker
    1 adet yumurta sarısı
    2 tatlı kaşığı tepeleme nişasta

    Süslemek İçin: Limon dilimleri ve nane

Pasta tabanı için bisküvileri un kıvamına gelene kadar rondoda çekin. Eritilmiş tereyağını da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Orta boy kelepçeli bir kalıbın tabanına pişirme kağdı serin. Üzerine bisküvili karışımı döküp bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın. Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencereye alıp, topak kalmayana dek karıştırın. Orta ateşte yanan ocağa oturtup kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Muhallebinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra pastanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup kaynayana kadar pişirin. Daha sonra muhallebinin üzerine dökün ve yeniden buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerini ince dilimlenmiş limon ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.