Pamuk Pasta

Pamuk Pasta
  • 12 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

Keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu

Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Muhallebisi:

1 kg.süt
1 su bardağından iki parmak az mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti

YAPILIŞI

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve diğer kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada yuvarlak borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin ve ılıtın.Diğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyin.En sonda muhallebiyi hazırlayın.Süt,şeker ve mısır nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakın.İsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Fırın ısıtmadan keki pişiriyorum.Tarifi deneyen ve tadan herkes çok beğendiğini belirtti.Bu tarifle geçen sene real alışveriş merkezinde yapılan yarışmaya katılmıştım.Ama dereceye giremedim.Lezzettini çok beğendiler fakat sunumum o kadar iyi değildi.Yarışmadan sonra benim tarifimin biraz değişik halini sofra dergisinde gördüm.Benim amatörce uğraştığım yemek bloğum var.http://www.deryadanlezzetler.com bu tarifi orada daha önce yayınlamıştım.
BİZE ULAŞIN