Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Keki için:
    120 gram margarin
    110 gram (yaklaşık 1 su bardağı) pudra şekeri
    5 adet yumurta
    130 gram (yaklaşık bir buçuk paket) bitter çikolata ya da kuvertür
    110 gram (yaklaşık 2/3 su bardağı) toz şeker
    130 gram (yaklaşık 1 su bardağı) un
    2-3 çorba kaşığı kayısı marmeladı

    Çikolata kaplaması için:
    200 ml (1 kutu) krema
    250 gram damla çikolata
    1 çorba kaşığı tereyağı
Pandisyanya için, margarin ve pudra-şekerini bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarını karışıma ilave edip çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Diğer taraftan yumurta aklarını toz şekerle çırparak mereng (beze) karışımı haline getirin. Çikolatalı harca ilave edin. Üzerine azar azar un ekleyin. Hamuru 16-18 cm çapında kelepçeli veya düz yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra enine 2'ye kesin. Arasına kayısı marmeladı sürün. Buzdolabında soğutun. Çikolata kaplamasını hazırlamak için, kremayı bir kaba alıp kısık ateşte ısıtın. Damla çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp içine tereyağını ilave edin. Çikolata sosu ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Donuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın.