Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy kırmızı biber
6 adet orta boy mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yeteri kadar su
6 dal dereotu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

KIRMIZI biberi küp doğrayın. Mantarı ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kırmızı biberi bir iki dakika
kavurun. Üzerine mantarı katın. Suyunu salıp çekene dek kavurduktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp
şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, biberli-mantarlı karışım, haşlanmış
nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, ocaktan alın. Kıyılmış dereotu
ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN