Bademli Pilav

Bademli Pilav
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı badem
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet havuç
10 adet mantar
2 çorba kaşığı tereyağı ● Tuz
5-6 dal dereotu
Yeteri kadar su

YAPILIŞI

BADEMLERİ kaynayan suya atıp 5 dakika bekledikten sonra ocaktan alın. Kabuklarını soyun. Yapışmaz
yüzeyli bir tavaya alıp karıştırarak renkleri dönene dek kavurun. Kuşüzümünü sıcak suda 15 dakika
bekletin. 2 Sıvıyağı bir tavaya alıp, dilimlenmiş havuç ve mantarı kavurarak kenara alın. 3 Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana dek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Mantarlı karışımı tencereye katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince badem ve kıyılmış dereotu katın. Suyunu tamamen çekene dek
pişirip, ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN