Baharatlı Pilav

Baharatlı Pilav
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı basmati pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
1’er tatlı kaşığı kimyon ve
rezene tohumu
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı hardal
2 adet karanfil
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış badem
Tuz, karabiber
3 su bardağı sıcak su
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Pirinci 30 dakika ılık suda bekletin. Süzdükten sonra 3-4 defa yıkayın. Zeytinyağında yemeklik doğranmış
soğanı pembeleşene kadar kavurun. İçine pirinç, kimyon, rezene tohumu, sarmısak, hardal,
karanfil, kesmeşeker, kişniş, badem, tuz, karabiber katıp iyice karıştırın. Sıcak suyu ilave edip
tencerenin kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağını koyun. Demlendikten sonra karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Aşçının notu: Pilavı, arzuya göre soğuk da servis yapabilirsiniz
BİZE ULAŞIN