Baharatlı Pirinç Pilavı

Baharatlı Pirinç Pilavı
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı baldo pirinç
Tuz
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket dolmalık çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
1’er çay kaşığı yenibahar, tarçın, karabiber, nane

YAPILIŞI

Tereyağında dolmalık çam fıstığını soteleyin. Pirinci ekleyin. Pirinci soteledikten sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kuş üzümü, yenibahar, tarçın, karabiber, nane ve tuz katıp, karıştırın. 15 dakika demlenmeye bırakın ve servis yapın. Kuş üzümü isteğe bağlı olarak pirinç ile birlikte eklenebilir.

BİZE ULAŞIN