Sofra
Ana yemeklerin en güzel yancısı pilav, bazen başlı başına bir ana yemek haline dönüşebiliyor. Farklı yorumu ve lezzetiyle domatesli otlu pilav tarifi

AYŞE ÜNAL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    6 adet orta boy domates

    2 su bardağı pirinç, 3 diş sarmısak

    5 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet kesmeşeker

    1 çay kaşığı karabiber

    Yarımşar demet maydanoz ve dereotu

    8 dal nane, tuz

PİRİNCİ tuzlu ılık suda 30 dakika dinlendirin. Süzüp sudan geçirin. Zeytinyağını pilav tenceresine alıp kıyılmış sarmısağı soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates, kesmeşeker ve tuz ilave edip, orta ateşte domates yumuşayıp suyunu bırakana dek pişirin. Pirinci tencereye ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip karıştırın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın