Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

2-3 adet enginar çanağı

1 çay bardağı zeytinyağı

Taze sarımsak, taze soğan

1/2 demet dereotu

2 adet kesme şeker

Su ve tuz

YAPILIŞI

Enginar çanaklarını limonlu suda haşlayın ve irice doğrayın. İnce kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Enginarları atıp kavurmaya devam edin. Bir miktar ince kıyılmış dereotunu ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Kesme şeker ve tuzu atın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanın yeşil kısımlarını ve dereotunu incecik kıyıp tencereye ekleyin. Üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin.

PÜF NOKTASI

Pilavı hazırlarken, suyunu kattıktan sonra üzerine 1 su bardağı iç bakla ekleyip, farklı bir tat elde edebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN