Fırında Baharatlı Tavuk Pilav

Fırında Baharatlı Tavuk Pilav
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

8 adet tavuk baget

3 su bardağı pirinç

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tane kişniş

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

4 diş doğranmış sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

1 adet ince doğranmış soğan

3 su bardağı tavuk suyu ya da sıcak su

1 çay bardağı cranberry



SÜSLEMEK İÇİN:

Taze kekik ve adaçayı

YAPILIŞI

Dört çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, kırmızıbiber, sarmısak, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırıp, tavuk bagetlere ovuşturarak sürün. Geniş bir fırın kabının tabanına soğanı yayın. Üzerine karabiber ve kalan tuzu serpip, yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinci yayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tavuk suyu gezdirip, üzerine tavukları yerleştirin. Cranberry serpiştirip, pişirme kağıdı ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Isıyı 220 dereceye çıkarıp, pişirme kağıdını alarak 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp, pilavı çatal yardımıyla havalandırın. Taze kekik ve adaçayı ile süsleyip servis yapın.
BİZE ULAŞIN