Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı antep fıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuşüzümü
4 su bardağı sıcak su
Tuz
4 çorba kaşığı maydanoz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye alın. Dolmalık fıstıkları yağda hafifçe pembeleştirin. Soğanı yemeklik doğrayıp, antepfıstıkları ile birlikte ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde ayıklanıp, yıkanmış pirinci ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra kuşüzümü ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinç suyu çekene dek pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirin. Maydanozu ve diğer baharatları ekleyip, servis yapın.
BİZE ULAŞIN