Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 adet soğan
    1/3 su bardağı kuru İzmir üzümü
    Bir buçuk su bardağı et suyu
    1 adet patlıcan
    2 çorba kaşığı file antep fıstığı
    5 dal dereotu
    Tuz, karabiber, yenibahar
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alın ve dolmalık fıstıkları 1 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyip pembeleştirin. Pirinç, üzüm, tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika kavurun. Sıcak et suyunu tencereye ekleyip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan patlıcanı alacalı soyup küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın. Kalan yağda kızartın. Pişen pilavın üzerine antep fıstığı ile birlikte yerleştirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.