Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı firik bulguru
    Yarım su bardağı bulgur
    Yarım su bardağı nohut
    2 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı salça
    3 su bardağı et suyu
    2 adet közlenmiş kırmızı biber
    Tuz, karabiber
Nohudu bir gece önceden ıslatın ve yemeği pişirmeden önce haşlayıp süzün. Halka doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine haşlanmış nohut ve et suyunu ilave edin. Daha sonra firik bulguru, bulgur, iri doğramış kırmızı biberi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.