Mihaliç Peynir Pilavı

Mihaliç Peynir Pilavı
  • Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1.5 su bardağı küp doğranmış Mihaliç peyniri

2 su bardağı baldo pirinç

3 çorba kaşığı tereyağı

1 adet rendelenmiş havuç

3 su bardağı sıcak su

3-4 dal ince kıyılmış dereotu

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Pirinci geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ve bir tutam tuz ekleyerek yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin ve kenara alın. 2 Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynayana dek yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Peynir ve dereotu ekleyip ocağı kapatın. Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirdikten sonra karıştırarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Pilavın suyunu ekleyince önce yüksek ısıda, kaynamaya başladıktan sonra da düşük ısıda pişirirseniz, kıvamlı ve lezzetli olur. Mihaliç peyniri oldukça tuzlu olduğundan pilava bu durumu dikkate alarak tuz ekleyin.
BİZE ULAŞIN