Naneli bulgur pilavı

Davet sofralarının vazgeçilmez lezzeti bulgur pilavını bir de naneli deneyin! İşte içinde binbir türlü lezzet barındıran naneli bulgur pilavı tarifi...
Naneli bulgur pilavı
  • 8 Kişilik
  • Doğum Günü, Ev Partisi, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık iri bulgur



Yarım demet nane



3 çorba kaşığı tereyağı



12 adet arpacık soğan



1 Türk kahvesi fincanı soyulmuş badem



2'şer adet kırmızı ve sivri biber



Üç buçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu



1'er Türk kahvesi fincanı haşlanmış



nohut, yeşil mercimek ve kurufasulye



Yarım Türk kahvesi fincanı kuşüzümü



Tuz, pulbiber


YAPILIŞI

Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Arpacık soğan ve bademi hafif pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış biberleri ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Bulguru katın ve şöyle bir çevirdikten sonra et suyu veya tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar harlı, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye, kuşüzümü, kıyılmış nane, tuz ve pulbiberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN