Sebzeli Pilav

Sebzeli Pilav
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram ıspanak
100 gram kıyılmış badem
5 diş sarmısak
4 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
500 gram basmati pirinci
Üç buçuk su bardağı etsuyu
50 gram kuşüzümü
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Muskat
Yenibahar

YAPILIŞI

Ispanağı bol suyla yıkayın. Tencerede, su eklemeden kendi suyuyla çok az pişirin. Suyunu sıktıktan sonra irice doğrayın. Bademleri yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak kavurun. Küçük doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsakları yarım su bardağı zeytinyağında çok hafif kavurun. Pirinci ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Üç buçuk su bardağı etsuyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek pişirin. Pilav demlendikten sonra üzerine ıspanağı, bademleri, suda bekletilmiş ve suyu süzülmüş kuşüzümlerini, muskatı, yenibaharı, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
BİZE ULAŞIN