Yumurtalı Pilav

Yumurtalı Pilav
  • 4 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

5 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı konserve bezelye
6-7 dal dereotu
Tuz

YAPILIŞI

PİRİNCİ yıkayıp süzün ve kenara alın. Tereyağını eritip pirincin rengi beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp iyice çırpın. Pilavın suyunu çekmesine yakın bezelyeleri ilave edip karıştırın. Çırpılmış yumurtayı üzerinde gezdirin. Kapağını kapatarak ağır ateşte pişmeye bırakın. Yumurta pişince altını kapatıp 10 dakika demlendirin. Servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
BİZE ULAŞIN