Sofra

10 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet büyük boy limon
    1 demet dereotu
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet taze soğan
    Yarım demet marul
    2 küçük kutu diyet ton balığı
    1 su bardağı esmer pirinç
    2 adet yumurta

    Sos için:
    2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    Yarım limonun suyu
    4 diş sarımsak
    1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    1 çorba kaşığı mercanköşk
    1 çay kaşığı tuz
Limonları tabağa oturtmak için iki ucundan hafifçe kesin. Sonra limonları ortadan ikiye keserek içlerini boşaltın ve tabağa dizin. İnce doğradığınız dereotunu,maydanozu, soğanı, marulu, haşladığınız pirinci, ton balığını, katı haşlayıp küçük doğradığınız yumurtayı çukur bir kaseye alarak hafifçe karıştırın. Sosu hazırlamak için ayrı bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, ince doğradığınız sarımsağı, karabiberi, mercanköşkü ve tuzu iyice karıştırarak salataya ilave edip 5 dakika dinlendirin. Sonra içini boşalttığınız limon kaselerinin içine malzemeyi paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.