Ballı Şakşuka Salata

Ballı Şakşuka Salata
  • 1 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım patlıcan, 1/4 beyaz soğan

1/4 domates, 1 diş sarımsak

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 dilim tost ekmeği+kızartmak için

çok az sıvı yağ

2 dilim çedar peyniri

1 tatlı kaşığı pul biber

Yarım çorba kaşığı bal



Salata için: 4'er dal roka ve dereotu

1 demet maskolin (Bir tür marul)

4-5 yaprak lollorosso



Sos için: Yarım çorba kaşığı bal

Yarım çay bardağı beyaz

şarap sirkesi

Yarım çay bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI

Patlıcanları çok ufak küpler halinde doğrayın. Bir süre tuzlu suda bekleterek acısını alın. Suyunu sıkıp zeytinyağında kızartın. Domates ve soğanı küp küp doğrayın. İnce kıyılmış sarımsak ile beraber, domatesler diri kalacak şekilde kendi suyuyla kaynatın. Kızarmış patlıcanlar, tuz, pul biber, bal ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ekmekleri yuvarlak şekilde kesin ve çok kurutmadan kızartın. Ekmeklerin üzerine şakşukayı ekleyin. Üzerine yuvarlak kesilmiş çedar peynirini yerleştirin. Peynirin üzeri kızarıncaya kadar 200 derece fırında bekletin. Roka, dereotu, maskolin ve lollorossoyu karıştırın. Geniş bir salata tabağına alın. Salatanın üzerine şakşukalı ekmekleri koyun. Sirke, yağ ve bal karışımı ile yapmış olduğunuz sosu gezdirip
servis yapın.
BİZE ULAŞIN